Bu maske için kullanacağımız malzemeler bir adet ekşi olmayan orta boy kırmızı elma ve dört adet sert kayısıdır.1 adet orta boy kırmızı elmanın kabuğu ince olarak soyulur.Maske için kullanılacak olan kırmızı elmanın ince soyulmuş kabuklarıdır.4 adet sert kayısının çekirdeğinin etrafında bulunan yumuşak plazenta kısmı kullanılmamalıdır.İnce olarak soyulmuş elma kabuğuyla kalın etli 1,5 cm soyulmuş 4 adet kayısı beraberce küçük bir kapta ve çok az su ilave ederek kısık ateşte ağzı kapalı olarak 5 dakika kaynatılarak lapa haline getirilir.
Lapa haline getirilirken çatal yardımıyla da iyice ezilir.Lapanın çok cıvık olmamasına özen gösterilir.5 dakikalık lapa yapma süresinde az az su ilave ederek çok olmayan kıvamı korunur,çatal veya kaşık yardımıyla iyice ezerek homojen hale getirilir.5dakika tamamlanınca ılıması beklenir..Ilıyınca iki parmak yardımıyla alna,burna ve yüze çok hafif bir şekilde fazla bastırmadan yedirerek sürülür.En az 20 en fazla 30 dakika bekletilir.Daha sonra yüz sadece suyla yıkanır ve havluyla kurulanır.Bu işlem haftada bir kez uygulanır.Ayda 3 defadan fazla uygulanmaz.Her defasında taze hazırlanmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder