Ihlamurgiller familyasında kerestesi,1 gölge güzel ağacı ve bunun kurutularak çay gibi haşlanıp içilen güzel kokulu çiçeğidir.Temmuz ve Ağustos aylarında toplanıp,kurutulur.
-Uyku verir.
-İdrar söktürür.
-Damar kireçlenmesini önler.
-Boyun ve yüze güzellik verir.
-Mide ifritazını arttırır.
-Sindirime yardımcı olur.
-Saç dökülmesini azaltır.
-Bağırsak ve böbrekleri önler.
Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır
Yemeklerden sonra siyah çay ya da kahve içme alışkanlığınız varsa bunların yerine ıhlamur çayı içerek hem sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasını hem de ruhsal olarak rahatlama sağlayabilirsiniz.Ihlamur çayı hazırlarken bardak başına bir çay kaşığı tepeleme kurutulmuş ıhlamur ölçüsünü kullanabilirsiniz.
-Yatıştırıcı etkisi vardır.
-Boğaz ağrısına iyi gelir.
-Gerginliği alır.
-Sinirleri yatıştırır.
-Stresi azaltır.
-Uykuya geçişi kolaylaştırır.
-Kalp çarpıntısına iyi gelir.
-Yüksek tansiyonu düşürür.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ihlamurun Yan Etkileri
Ihlamur kısa süreli ve tavsiye edilen oranlarda kullanıldığında bir yan etkisi yoktur.Ancak uzmanlar uzun süreli kullanımın kalp hasarına neden olabileceğini belirtiyorlar.Ayrıca ıhlamur ağacı kabuğuna temas etmek ciltte tahrişe yol açabilir.Gebe ve emzirme dönemindeki kadınlar ıhlamur çayı içmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder