featured-slider

Yayın Başlıkları
recent

Ahmet Maranki-Anason Çayının Faydaları-Videosu-

anason resimleri ile ilgili görsel sonucuAnason Çayının Faydaları

 - Hazmı kolaylaştırır.

 - Şişkinliği önler .

 -.Gaz söktürücü özelliği ile mide ve bağırsak gazlarına karşı faydalıdır.

 -.İştahsızlığı iyi gelir.

 - İshali giderir.

 - Bulantıyı giderir kusmayı keser.

 - Sakinleştirici etkisi nedeniyle sinirleri yatıştırır,

 - Ağrıları hafifletir,baş ağrısına daha iyi gelir.

 - Kan dolaşımının düzenli olmasına yardımcı olur,

 - Kalbi kuvvetlendirir.

 - Öksürüğe iyi gelir.Astım,bronşit ve nefes darlığı şikayetlerini azaltır.

    Anasonun yararları arasında aybaşı kanamalarını düzene sokmaya yardımcı olur.

                                                                                 Anason Çayının Hazırlanışı
anason ile ilgili görsel sonucu
 1 su bardağı kaynamakta olan suya 1-2 çay kaşığı havanda hafifçe dövülmüş anason atılarak kısık ateşte ağzı kapalı olacak şekilde 8-10 dakika demlenmesi için kaynatılır .Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra ılımaya bırakılır ve daha sonra süzülerek içilir.

 Öksürüğe karşı günde 3-4 bardak bal ile tatlandırarak içilir

 Mide,gaz ve şişkinlikler için günde 2-3 bardak içilmelidir.

anason ile ilgili görsel sonucu Anasonun havanda hafifçe dövülme işlemi her çay hazırlanışında taze olarak yapılmalıdır.

Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.