- 2 tutam Çuha çiçeği
- Yarım salatalık (kabuğu soyulmuş)
- Yarım fincan elma suyu
- 1 çorba kaşığı Saf zeytinyağı
- 1 fincan pirinç unu
Hazırlanış ve Uygulama Şekli
2 tutam kadar çuha çiçeği kurutulur sonra dövülür ve toz haline getirilir.Yarım salatalık ( kabuksuz olacak ),bir fincan pirinç unu,çuha çiçeği tozu ile birlikte 10 dakika kadar ateşte pişirin.Elde edilen karışımı ateşten indirin ezerek lapa haline getirin .Yarım fincan elma suyu ve 1 çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edin ve krem kıvamına getirin
Çuha çiçeği kremi yumuşak bir fırça yardımı ile yüze ve boyuna sürülür.Yüzünüzde yarım saat bekletin sonra ılık su ile yıkayın.Gül suyu losyonu ile cildinizi temizleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder